Русенски митничари предотвратиха незаконен износ на 4170 кутии цигари - ruse.utre.bg

Русенски митничари предотвратиха незаконен износ на 4170 кутии цигари

28 февруари 2018, 12:59 | Русе утре
  • Снимка:
    Агенция "Митници"

    Двата пренасящи цигари автомобили са се явили на трасе „изход" на ГКПП - Дунав мост1 на 23.02.2018г. около обед в рамките на 1 час.

Участвало е и кучето Ран, специалист в откриването на тютюневи изделия

Служители на Митница Русе предотвратиха два идентични опита за незаконен износ на цигари с български акцизен бандерол в търговски количества за страни от Западна Европа.  И в двата случая пратките са пътували без изискуемите по ЗАДС придружителни документи.  Задържаното общо количество цигари е 4170 кутии /над 8 мастербокса/. Двата пренасящи цигари автомобили са се явили на трасе „изход" на ГКПП - Дунав мост1 на 23.02.2018г. около обед в рамките на 1 час.  В началния етап на проверките е участвало митническото куче Ран, което е специализирано в откриването на тютюневи изделия.  След като четириногият митничар дал сигнал, че в колите има значими количества продукция от тютюн, водачите си признали, че превозват цигари. И двамата обяснили, че не знаят точното количество на цигарите, тъй като денковете и куфарите им били дадени затворени, за да ги пренесат до страна в ЕС, където да ги предадат на получател. От първата кола митническите служители извадили общо 1850 кутии  /37000 къса/ цигари, а от втората 2320 кутии /46400 къса/.  Преобладаващите марки са „Давидоф", „Марлборо", „Парламент", „Дънхил" и „Карелия". Всички тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но без изискуемите по закон документи за превоз на акцизни стоки в търговски количества към други страни в общността.

 

Цялото количества цигари е иззето и от двата автомобила. По случаите ще бъдат образувани административнонаказателни производства.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета