Губернаторът на прием в Букурещ за Освобождението - ruse.utre.bg

Губернаторът на прием в Букурещ за Освобождението

02 март 2018, 13:59 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

    Теодор Мелешкану, който приветства присъстващите и посочи, че България и Румъния трябва заедно да станат част от Шенгенското пространство

  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Той акцентира за изключителната необходимост от изграждането на втори Дунав мост

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше официален гост на традиционния прием в Букурещ по случай Националния празник на Република България.

По време на приема  Григоров сподели с българския посланик в Румъния Н.Пр. Тодор Чуров удовлетворението си от изключително ползотворното трансгранично сътрудничество между Русенска област и окръг Гюргево. Той подчерта и постигнатия синхрон в екстремната зимна обстановка при ГКПП „Дунав мост“. Благодарение на навременната намеса и постоянния контакт между институциите бе създадена организация за облекчаване трафика. Григоров продължава да поддържа 24 часов контакт с префекта на окръг Гюргево и с всички институции от региона, за да не допускат  проблеми с трафика на в област Русе и граничния пункт. Областният управител  акцентира за  изключителната необходимост от изграждането на втори Дунав мост при Русе.

Специален гост на приема беше министърът на външните работи на Румъния Теодор Мелешкану, който приветства присъстващите и посочи, че България и Румъния трябва заедно да станат част от Шенгенското пространство и то колкото е възможно по-скоро.

Всички гости бяха посрещнати с традиционни български мартеници.

В приема участваха целия дипломатическия корпус в Букурещ, изпълнителният директор на Асоциация Еврорегион „Данубиус“  Лили Ганчева, бизнес структури и представители на българската общност в Румъния.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета