Конкурс за есе на френски - ruse.utre.bg

Конкурс за есе на френски

05 март 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

По случай Деня на франкофонията – 20 март

По случай Деня на франкофонията – 20 март, Русенски университет „Ангел Кънчев” и Университетската Агенция на франкофонията обявяват конкурс за есе на тема Préparer l’avenir ce n’est que fonder le présent” (Antoine de Saint-Exupéry) / „За да подготвиш бъдещето си, трябва само да създадеш свое настояще” (Антоан дьо Сент-Екзюпери).

В конкурса могат да се включат ученици от горните класове в гимназии, където се предлага изучаване на френски език, и студенти.

Есетата ще се оценяват по няколко критерия – съответствие със зададената тема, обем, структура, правопис, стил и език, оригиналност.

Авторите на есетата, класирани на първите три места, ще получат награди, които ще им бъдат връчени от ректора на Русенския университет на тържествено събитие в Деня на франкофонията.

Всички участници ще получат сертификат, който им дава възможност да участват в класиране в специалности на Русенския университет.

Правила за участие:

Обем на есето – 180/200 думи

Краен срок за изпращане на творбите: 15.03.2017 г.

Есетата ще се приемат по електронна поща: ruivanova@uni-ruse.bg или на адрес: гр. Русе, ул. „Студентска”8, 7 корпус, 7.216 – за Румяна Иванова.

Участниците задължително трябва да посочат трите си имена, електронна поща, пощенски адрес и телефон за връзка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета