Обсъдиха трансграничен проект за рехабилитация на музейни сгради - ruse.utre.bg

Обсъдиха трансграничен проект за рехабилитация на музейни сгради

09 март 2018, 10:23 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

С реализацията му ще се ремонтират сградите в Бяла и Кълъраш

Заместник- областният управител на Русе Валентин Колев участва в гр. Кълъраш в  партньорска среща по  трансграничен проект за рехабилитация на музейни сгради в Бяла и Кълъраш.

Беше обсъдено състоянието на проектната документация и необходимите стъпки за успешното приключване на този етап на проекта. Двете  страни поеха ангажимент в кратък срок да изготвят необходимите документи и да ги представят пред съответния контролен орган.

Колев изрази задоволство, че институции и организации кандидатстват по разнообразни програми за съфинансиране от Европейския съюз и това  е още едно доказателство за все по-доброто ниво на интеграция на България и Румъния в съюза. Заместник -областният декларира категорична подкрепа за проекта и изрази увереност, че партньорите ще направят всичко възможно за реализацията му.

Беше подчертана важността на срещата и увереността, че постигнатите договорености ще дадат възможност за включването на проекта в списъка за финансиране.

Срещата беше осъществена по личната покана на председателя на Окръжния съвет в Кълъраш Василе Илиуца, а организирането бе дело на изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Сред официалните лица бяха и кметът на община Бяла Димитър Славов и заместникът му Евгени Димов.

Водещ партньор по проекта е Окръжен музей „Долен Дунав“, а партньори са Окръжен съвет Кълъраш и Община Бяла. Проектът се реализира по приоритетна ос „Зелен регион“ на Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 г.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета