В УМБАЛ „Медика“ се борят за живота на жена с 45% изгаряне - ruse.utre.bg

В УМБАЛ „Медика“ се борят за живота на жена с 45% изгаряне

13 март 2018, 14:33 | Русе утре
  • Снимка:
    УМБАЛ „Медика“

Тя е погълнала голямо количество леки газове и дим, което наложило да бъде интубирана

Хирурзи от УМБАЛ „Медика“ в Русе се борят за живота на жена с 45% изгаряне. 77-годишната русенка е приета в болницата НА 12 март, вечерта. Пострадалата е в критично състояние и с опасност за живота. Възрастната жена е получила изгаряния по лицето, торса, десния крак и дясната ръка в резултат на битов инцидент.

 

От полицията уточняват, че сигнал е подаден в 19:30 часа, за пожар в апартамент в блок на ул. „Байкал“ в Русе. Там са изпратени два екипа на Втора районна служба. Огънят се е разпрострял на площ от 2 кв. м. в стая в жилището, намиращо се на втория етаж в блока. Жената е открита на леглото в горящата стая. Най-вероятната причина за пожара е късо съединение от настолна лампа.

 

Пострадалата е транспортирана до лечебното заведение от екип на Спешна помощ. Тя е погълнала голямо количество леки газове и дим, което наложило да бъде интубирана още при постъпването ѝ в УМБАЛ „Медика Русе“. Раните на обгорената са обработени от екип на отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия. Поради тежкото здравословно състояние, жената е настанена в ОАИЛ на командно дишане. Предстоят още две операции.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините