Ден на отворените врати на Русенския университет - ruse.utre.bg

Ден на отворените врати на Русенския университет

20 март 2018, 15:45 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Виртуална и добавена реалност за обучение и електрически велосипед представиха на форума

Разработки на студенти, докторанти и преподаватели от Русенския университет, възможности за обучение и представяне на отделните специалности можеха да видят посетителите в Деня на отворените врати на Русенския университет.

           

филиалите на университета, а студенти разясняваха на своите бъдещи колеги какво ще учат и какво ги очаква ако изберат Русенския университет. Екипи от различни катедри демонстрираха свои разработки и показваха как теорията се използва в реалния живот. На събитието бяха представени постиженията и на университетските спортни клубове.  В началото ректорът – чл.-кор. проф. Христо Белоев представи ръководството на Русенския университет и увери бъдещите първокурсници в отличната подготовка, която ще получат ако изберат да продължат обучението си тук. Той връчи и награда на Мануил Касабов от СУЕЕ за есето му „140 години памет за Освобождението“, класирано на първо място в конкурса, проведен по повод Деня на отворените врати. Втора награда журито присъди на Милкана Николова, а трета - на Емил Методиев, избрали за пишат за мисията на младия човек в съвременния живот на България.

            Сред показаните новости в Деня на отворените врати тази година бяха разработките на приложения за виртуална и добавена реалност и образователните игри, създадени да помагат на учениците за по-доброто възприемане на учебния материал. Демонстрация на виртуален музей с разглеждане на артефакти беше сред атракциите, представени от Електрофакултета и още – системи за видеонаблюдение, установка за соларни системи, стенд за поражения от електрическия ток върху човешкия организъм. Екипът на Транспортния факултет показа болидите, които участват в Shell eco-marathon, картинг-автомобил, чийто двигател с вътрешно горене ще бъде модифициран в електрически, електрически велосипед, който има възможност да измине повече от 50 километра с едно зареждане на батерията.

Студенти от факултета по обществено здраве и здравни грижи мериха кръвното на посетителите, бъдещи юристи разясняваха основните права според конституцията, екипът на факултет „Природни науки и образование“ представи по атрактивен начин специалностите, по които обучават студенти. На щанда на Машинно-технологичния факултет печатаха на 3D принтер различни елементи и гравираха надписи по желание на посетителите. Студенти и преподаватели от факултет „Бизнес и мениджмънт“ даваха разяснения за обучението, практиките и възможностите за професионално развитие след завършването на различните специалности. Аграрният факултет беше подготвил постери с различните специалности и показа на щанда си макет на скоростен бърз влак, направен от екипа на катедра „Промишлен дизайн“.

По време на концерта на културните клубове бе разиграна томбола с повече от 40 награди.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета