Завършват франкофонските дни - ruse.utre.bg

Завършват франкофонските дни

22 март 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Учениците франкофони ще представят откъси от свои любими театрални произведения

Честването на франкофонските дни ще завърши на 22 март от 18:30 часа в Аулата на Русенския университет „Ангел Кънчев“ с тържество с участието на учениците франкофони от начален, среден и горен курс на СУЕЕ.

В програмата участие ще вземат и французи, работещи в „Монтюпе“, които помагат на децата в изучаването на чуждия език и култура. Учениците франкофони ще представят откъси от свои любими театрални  произведения, сред които „Червената шапчица“, „Скъперникът“ на Молиер и „Малкият принц“ на Антоан дьо Сент Екзюпери. Публиката ще се забавлява с авторските пиеси „Клубът на зависимите“, „Ние, седми клас“. Ще се рецитира поезия, ще изпълнят известни песни на любими френски певци като Indila, Lara Fabian, Zaz, Claude Capeo и други.

По време на тържеството ще бъдат наградени учениците победители в конкурса на „Монтюпе“ и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ в три категории:

  • За рисунка на тема „Приятелство“ за учениците в 3 и 4 клас;
  • За комикс на тема „Какво е приятелството за теб?“ на френски език, за учениците в 5, 6 и 7 клас;
  • За разказ на тема „Едно франкофонско пътуване“ на френски език, за учениците в 9, 10, 11 и 12 клас.

Френският дух на събитието ще се усети изключително силно и чрез изложбата на световно известния френски визуален артист и кинорежисьор JULIEN DE CASABIANCA, на която всички присъстващи ще имат възможност да се насладят и която ще бъде позиционирана във фоайето пред Аулата. Събитието е със свободен вход за всички желаещи.          

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета