Университетът и Европейският информационен център с програма на ЕС - A.L.E.C.O. - ruse.utre.bg

Университетът и Европейският информационен център с програма на ЕС - A.L.E.C.O.

22 март 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Тя е е първата българска програма на ЕС за предприемачески умения и едностранен обмен на млади предприемачи

Утре в РУ "Ангел Кънчев" представятA.L.E.C.O. (Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities) - първата българска програма на Европейския съюз за предприемачески умения и едностранен обмен на млади предприемачи от ЕС. Инициативата бе започната от евродепутата Андрей Новаков през 2016 година под формата на финансиран от Европейската комисия пилотен проект на стойност 750 000 евро. Името на програмата е вдъхновено от българския писател и пътешественик Алеко Константинов и символизира пътуването, както и развитието на всеки млад човек, решил да стартира свой бизнес.

A.L.E.C.O. предоставя възможност на 120 млади европейски предприемачи да споделят опита на утвърдени в техния бранш приемни компании в САЩ, Израел и Сингапур и след като се върнат в България, да го приложат на практика. Програмата насърчава:

  1. Предприемачи със стартирал бизнес през последните 3 години;
  2. Бъдещи предприемачи с изпълним бизнес план и обвързващ ангажимент за стартиране на бизнес;
  3. Предприемачи, които вече са взели участие в „Еразъм за предприемачи“.

 

Евродепутатът Андрей Новаков ще представи програмата в Русе по време на информационно събитие на 23.03.2018 г. (петък), от 11.00 ч в Зала 2 на Канев център. Срещата е отворена за всички жители на гр. Русе и Русенска област, които желаят да се запознаят с програмата и с възможностите за кандидатстване.

 

За повече информация: http://andreynovakov.eu/aleco/.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета