Трима любители-риболовци в „Сребърна“ са санкционирани - ruse.utre.bg

Трима любители-риболовци в „Сребърна“ са санкционирани

24 март 2018, 10:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РИОСВ Русе

Според Плана за управление на резервата любителски риболов може да се извършва само на регламентираните за целта места

Актове за установяване на административни нарушения са съставени на трима любители-риболовци в Поддържан резерват „Сребърна“ . Нарушението е констатирано при ежедневния обход  на резервата. Риболовците са използвали въдици в участъка на езерото при южния шлюз на захранващия канал. На това място не е позволено осъществяването на какъвто и да било риболов.

 

Според Плана за управление на резервата любителски риболов може да се извършва само на регламентираните за целта места – по  брега на р. Дунав в участъка по западния противопожарен път (землището на с. Ветрен), на понтонния пристан, в западния бряг на езерото в с. Сребърна и в местността „Канаричката”.

 

В РИОСВ – Русе е постъпила информация, че районът около южния шлюз на захранващия канал се е превърнал в популярно място за любителски риболов за жителите на населените места в района. Ръководството на инспекцията предупреждава, че нарушителите ще бъдат строго санкционирани. Съгласно Закона за защитените територии размерът на предвидените наказания за физически лица, извършили маловажни нарушения е от 5 до 100 лв., а за немаловажни – от 500 до 5000 лв.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета