Екопоход до хижа „Орлова чука“ и пещера Орлова чука - ruse.utre.bg

Екопоход до хижа „Орлова чука“ и пещера Орлова чука

26 март 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Проявата е част от проекта „Периметър ЗДРАВЕ“

На 1 април (неделя) Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ и Морски скаутски клуб „Приста скаут“ организират за децата, учениците и студентите от Русе лъчообразен екопоход до хижа „Орлова чука“ и пещерата Орлова чука.

Проявата е част от проекта „Периметър ЗДРАВЕ“, който се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Партньори на СТПД „Академик“ в реализирането на проекта са Университетския спортен клуб „Академик“ и Студентския съвет при Русенския университет и спортни магазини „Яко“.

В програмата на похода са включени туристически преходи, екоакция за почистване района на хижата от битови отпадъци, конкурс по Природопластика, състезания по дартс, по футболни умения и други, за които са осигурени интересни награди.

Предвидено е и участие в тържеството за награждаване на победителите в придобиващото все по-голяма популярност състезание по спортно ориентиране в пещера Орлова чука.

Пътуването до хижа „Орлова чука“ е организирано с автобуси на 31 март и 1 април. Записването за участие в похода е до 28 март на телефони 082/ 888 660 и 0882 966 369.

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета