Връчиха наградите за принос в развитието на електрическата мобилност у нас - ruse.utre.bg

Връчиха наградите за принос в развитието на електрическата мобилност у нас

28 март 2018, 14:48 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Русенският университет е отличен за приноса си в електрическата мобилност и за осъществяването на квалификационни обучителни курсове

За седма поредна година Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ връчи Годишните награди „Кубратов меч“ – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2017 г., като два от призовете идват в Русе. Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление „Електрическа мобилност“ професионалисти.

Русенският университет е отличен за приноса си в сферата на електрическата мобилност и за осъществяването на квалификационни обучителни курсове на преподаватели и специалисти по електромобили в областта на висшето образование. Наградени в тази категория също са Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ и Европейския политехнически институт – Перник.

Преподавателят в Русенския университет – проф. Росен Иванов получи приз за научния си принос към електрическата мобилност и за международното признание на постиженията му от Руската и Украинската транспортни академии.

Голямата награда „Кубратов меч” за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България, за разработка на цяла гама зарядни станции за електрически превозни средства и развойна дейност в тази област, беше връчена на „Елпром ЕМЗ“ - гр. Шабла, с управител Димитър Арнаудов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините