Три награди спечели русенската детска градина „Зора“ - ruse.utre.bg

Три награди спечели русенската детска градина „Зора“

02 април 2018, 11:15 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

От ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина”

Три награди спечели русенската детска градина „Зора“ от ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина”, който се проведе от 29.03.2018 г. до 30.03.2018 г. в залата на Младежки дом – Шумен. 

Детският театрален фестивал „Коломбина” се провежда ежегодно от 2009 г.  със съдействието на Община Шумен и Училищното настоятелство при ДГ ”Изворче” под мотото „Заедно да бъдем добри”. 

Мисията на фестивала е децата да откриват, претворяват и подаряват магията и стихията на театралното изкуство на други деца, за да направят по детски щастлив и приказен днешния и утрешния свят. 270 деца от 13 детски градини в Шумен, Добрич, Русе, Ямбол и Смядово се включиха в ХІІ детски театрален фестивал „Коломбина“. 

Жури с представители от  Шуменски университет, Община Шумен и ДКТ „В. Друмев“ оцени малките таланти. 

Раздадени бяха следните награди:  ГРАН – ПРИ „Златна Коломбина” и награди „За най-малък участник“,  „Мини талант”, „Властелинът на публиката”, „ Мъжка роля“, „Женска роля“, „Адаптиран сценарий“ и награда за „Режисура”. 

ДГ „Зора“ – Русе представи достойно града ни, като завоюва три от всички награди: „Мъжка роля“, „Женска роля“ и „Артистично представяне“ на гостуващ състав. Наградата „Мъжка роля“ беше присъдена на Александър Атанасов, Лъчезар Богомилов, Кубрат Ивайлов и Йоан Дочев. Наградата „Женска роля“ беше присъдена на Рая Тодорова, Николета Николова, Богдана Нешева и Анджелина Арнаудова. Грамота и медал за „Артистично представяне“ се присъди на детска театрална група от ДГ „Зора“ – Русе. Малките артисти участваха с театралната миниатюра „Закачка“, която беше високо оценена от журито, заради изключителния артистизъм на децата и атрактивното представяне на интересен и забавен сюжет. 

Фестивалът се провежда от 2007 г. ежегодно в навечерието на 27-ми март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета