Призови места за ОД МВР Русе на републиканския турнир по стрелба - ruse.utre.bg

Призови места за ОД МВР Русе на републиканския турнир по стрелба

05 април 2018, 16:28 | Русе утре
  • Снимка:
    ОД МВР Русе

  • Снимка:
    ОД МВР Русе

Взеха участие 17 отбора от различни структурни подразделения

Републикански турнир по стрелба с пистолет „Величко Величков“ за служители на МВР се проведе в гр. Плевен, в спортния комплекс на областната дирекция на МВР.

 

В традиционния турнир взеха участие 17 отбора от различни структурни подразделения на МВР. Той се провежда на  основание на „Специализираната методика по стрелкова подготовка на служителите на МВР” и е част от утвърдения Спортен календар на Спортна асоциация – МВР за 2018 година. Организатори на проявата са ЦБПС при АМВР, ОД на МВР Плевен и „Спортна асоциация – МВР”.

 

 

 

ОДМВР – Русе се представи с отбор от 5 състезателя: Людмила Пенева, Венета Сорева, Светослава Попова, Румен Георгиев, Пламен Пенчев и Пламен Стоилов.

 

В комплексното класиране русенци заеха четвърто място.

 

В индивидуалната надпревара при жените Людмила Пенева от ОДМВР – Русе се класира на 4-та позиция.

 

Русенските състезателки – Людмила Пенева и Венета Сорева (на снимката долу) отново показаха бързина и точност в стрелковите умения, като в отборната надпревара при жените завоюваха второто място. 

 

 

 

Състезанията по стрелба с пистолет са организирана дейност за усъвършенстване и затвърждаване на специфични познания и умения, повишаване нивото на психическа устойчивост на служителите. В състезанията се изпълняват техники, усвоени и усъвършенствани в процеса на обучение в стрелкова подготовка.

 

Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България, като носител на първия сребърен медал. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.

 

 

 

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета