Стягаме Великденското хоро - ruse.utre.bg

Стягаме Великденското хоро

08 април 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Концертната част ще бъде допълнена от традиционните конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец

На Великден, 8 април, от 10:30 ч. на площада пред сградата на Общината ще се състои 28-то издание на традиционното Великденско хоро, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“. 

Публиката ще бъде привлечена с богата концертна програма, съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие ще вземат ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, младежки ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Здравец“ при ОбДЦКИ и ФТС „Зора“ при Общински младежки дом. 

Със своята артистичност водещите – Ралица Константинова и Йовко Кънев, ще направят  празника още по-пъстър и привлекателен. 

Концертната част ще бъде допълнена от традиционните конкурси за най-красиво писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец, в който децата винаги са най-активни. Битката за най-красиво традиционно писано яйце и най-майсторски приготвен козунак ще бъде решена от компетентно жури. 

Както повелява традицията на Великден ще се завърти и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което освен всички участници в концерта ще може да се включи и русенската публика. 

След концерта ще бъде разиграна и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, които са осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Късметлиите ще могат да спечелят куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита. Двете най-големи награди ще бъдат семейна почивка или екскурзия по избор, осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“ и традиционното живо агне, което и тази година се осигурява от денонощен магазин „Чарли"Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета