Географите се събират в Русе на фестивал - ruse.utre.bg

Географите се събират в Русе на фестивал

19 април 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РИОСВ Русе

Програмата на фестивала включва научно-популярни презентации и изложби, ученичечески състезания , демонстрационни щандове

На 21 и 22 април 2018 г. за четвърта поредна година ще се проведе Българският географски фестивал, като тази година домакин е град Русе. Събитието популяризира географското познание и е най-голямото по рода си, в него се очаква участие да вземат няколкостотин души от цялата страна. Съорганизатори на географския фестивал са Географ БГ - победители в ПРОМЯНАТА 2016/2017 - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България, община Русе, Българското географско дружество и СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“. Уникалният формат на фестивала позволява на едно място да се съберат представители на академичната география, бизнес предприемачи, учители, ученици, студенти, представители на неправителствени организаци и др. Мисията на фестивала е свързано именно с установяването на мостове между отделните проявления на географията в нашето общество – образование, бизнес и наука. „Фестивалът вече е традиция, пролетно събитие, което стотици ученици, учители и почитатели на географията очакват с нетърпение. Причината за техния ентусиазъм е ясна – Българският географски фестивал създава страхотни емоции, незабравими спомени и много смисъл“, споделя Димитър Желев от Географ БГ.

 

Програмата на фестивала включва научно-популярни презентации и изложби, ученичечески състезания по уникални за България за формати, демонстрационни щандове. Тази година в програмата е предвидена и демонстрация на дронове във връзка с тяхната изследователска роля в географската наука. Сред презентаторите на фестивала тази година утвърдени учени и изследователи като проф. Христо Пимпирев, доц. Георги Бърдаров, доц. Стелиян Димитров.

 

Фестивалната програма започва от 10:00 ч. 21 април и продължава до 12:30 ч. на 22 април 2018 г. Основната част от събитията ще бъдат проведени в Доходното здание на град Русе. Като предфестивално събитие на 20 април вечерта от 18:00 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание гражданите и гостите на Русе ще могат да посетят срещата-разговор с известния жунралист Симеон Идакиев и с географа писател доц. Георги Бърдаров.

 

Подробната програма на Българския географски фестивал – Русе 2018, можете да откриете в сайта на Географ БГ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Дунав