Въздушният транспорт и регионалното развитие събират учени от цял свят - ruse.utre.bg

Въздушният транспорт и регионалното развитие събират учени от цял свят

19 април 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър РУ

В Русенския университет

Проф. Офелия Бетанкур Круз от Университета Гран Канария, Испания изнесе днес публична лекция в Русенския университет на тема "Анализ ползи-разходи", в рамките на проекта ATARD - "Въздушен транспорт и регионално развитие". Проектът на програма COST на Европейския съюз, обединява учени от цял свят, които работят безвъзмездно за подобряването на въздушния транспорт и развитието на регионите. Лекцията на проф. Круз предшества мащабен научен форум и работна среща на Управителния съвет на ATARD. В този проект Русенският университет е един от двата в България, които участват със свои разработки.

Двудневният форум ще събере на 19 и 20 април в зала 2.101 на Русенския университет повече от 60 учени от цял свят, които ще представят различни научни разработки и ще обсъждат проблемите на регионалното развитие и влиянието на въздушния транспорт. 

Сред лекторите ще бъдат Флориан Алроген от Масачузетския технологичен университет (MIT) в САЩ, Кристиян Бонтемпс от Университета по икономика в Тулуза (Toulouse School of Economics), Италия, Шафия Пандор от Министерството на транспорта на Великобритания и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините