Сборникът с разкази „Тая земя, оная земя“ в Русе на 23-ти - ruse.utre.bg

Сборникът с разкази „Тая земя, оная земя“ в Русе на 23-ти

22 април 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Издателство „Жанет-45"

Издателство „Жанет-45" кани на среща с автора Иванка Могилска

 

 

Книгата започва своето пътешествие из страната почти година след като е излязла.

 

„Тая земя, оная земя“ е сборник с 47 кратки разказа с най-обикновени герои, на които им се случват обикновени неща, които за тях обаче са съвсем необикновени – драматични, еуфорични (зависи кой герой как е склонен да приема живота). И от това несъответствие произтичат събития разни. 

Редакторката на книгата – Мария Донева – я определя като книга за миговете: „За всичко, което може да се случи между две съседни секунди. За чувствата, които приглушават нюансите си заедно със слънчевата светлина, пълзяща по стената в топъл следобед. За ярките, макар и понякога неосъзнати прозрения. За острите безпричинни чувства, след които всичко се променя, макар че нищо не се е случило.

 

 

 

Разказите на Иванка Могилска са очарователни със своята крехкост и краткост. Тяхната формула е – обикновени герои в обикновени обстоятелства посрещат най-яркия миг от живота си без предупреждение, а после дълго гледат след него. Разкази на ръба между ежедневното и магичното, топли, туптящи, живи, с въздействие, което бавно отшумява в читателя.“

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета