Отличиха наградените в конкурса „Русе – град на мостове“ - ruse.utre.bg

Отличиха наградените в конкурса „Русе – град на мостове“

22 април 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РБ "Любен Каравелов"

Наградата на публиката и наградата на журито получи Явор Цанев за разказа „Понтонът“

В Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе беше представен сборникът с разкази „Русе – град на мостове“, който е следствие от проведения национален конкурс за къс разказ „Мостове“ през 2017 г. от Дамски писателски клуб „Фортуна“, Клуб „Мечтание“, с подкрепата на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и с медийното партньорство на в. „Форум“.

Нели Цветкова – председател на Дамски писателски клуб „Фортуна“, Полина Лъвчиева - председател на Клуб „Мечтание“, и Цветелина Георгиева – редактор, разкриха фини детайли в изминаването на пътя от началото на конкурса до създаването на сборника разкази. „Русе – град на мостове“ бе темата, която събра 72 къси разказа. Петчленно жури извърши подбора и излъчи десетте най-добри. Тази вечер бяха наградени и финалистите.

Наградата на публиката и наградата на журито получи Явор Цанев за разказа „Понтонът“, втора в класирането за награда на публиката и фаворит на Дамски писателски клуб „Фортуна“ е Кристина Маринова, Красимир Бачков с разказа „Славей за вечеря“ е удостоен с награда на Клуб „Мечтание“, а разказът „Спящият под моста“ на Стефан Георгиев е безспорният фаворит за наградата на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

Елена Минкова – изпълнителен директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ сподели пред присъстващите радостта си от осъществяването на този проект и изрази ясни намерения за предстоящо съвместно сътрудничество.

Организаторите обявиха новата тема за второто издание, което ще се проведе през 2018 г., „Разкажи ми своята история“.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета