Русенска студентка представя дебютната си поетична книга - ruse.utre.bg

Русенска студентка представя дебютната си поетична книга

23 април 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър РУ

    на 24 април 2018 (вторник) от 17.00 часа в Университетската библиотека на Русенския университет (Студентска читалня, корпус 2, 2Г.208)

Редактор е доц. Руси Русев, а спомоществовател – издателство „Лени-Ан“

Катедра „Български език, литература и изкуство“ и издателство „Лени-Ан“ – Русе ви канят на представянето на дебютната поетическа книга „С мене само вятърът говори“ от Миглена Цветкова. Заповядайте на 24 април 2018 (вторник) от 17.00 часа в Университетската библиотека на Русенския университет (Студентска читалня, корпус 2, 2Г.208). Участие ще вземат преподаватели от Катедрата и студенти от специалност „Български език и история“.

Миглена Цветкова е родена през 1979 г. в град Русе, завършила е ПГПТ „Ат. Буров“, спец. „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца“. В момента е студентка в IV курс, спец. „Български език и история“ на Русенския университет.

Миглена Цветкова е носител на първи награди от конкурси за поезия: „Първи трепети“ (конкурс на ССП, 2014), „Светлината в картини, образи и слово“ (2015), Художествено-творчески конкурс по случай 70-годишнината на Русенския университет и 165 години от рождението на Ангел Кънчев (2015), отличена е с грамота за участие и принос в утвърждаването на националния конкурс за млади поети  „Георги Давидов“ (2014), носител е на Втора награда в националния поетичен конкурс на в. Уикенд „Ерато“(2014) и на специалната награда от Седми национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ (2017).

Нейни стихове са публикувани в периодични издания и сборници: в електронното списание LiterNet (2016), сп. Брод (2016); Алманах (поезия и проза) „Още са живи крилатите хора“ (2017); Литературен сборник „Молитва“ (2018) и др.

Участник е в две конференции – в Международната научна конференция „Първата световна война и България през 1916 г.“ (Тутракан, 2016) и в Студентско-докторантската научна сесия на Русенския университет (2017) .

 

Книгата съдържа 47 стихотворения. Редактор е доц. Руси Русев, а спомоществовател – издателство „Лени-Ан“, които застават зад младия талант.

Две от поместените в стихосбирката стихотворения са отличавани в конкурси. Стихотворението „Дърво“ получава Втора награда в националния конкурс на в. Уикенд „Ерато“, с председател на журито Евтим Евтимов, а стихотворението „Началото“ е отличено с Първа награда в регионален конкурс на ССП – „Първи трепети“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета