Талант и професионализъм демонстрираха на учениците от Строителния - ruse.utre.bg

Талант и професионализъм демонстрираха на учениците от Строителния

29 април 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    РУО Русе

На Панорамата на професионалното образование – 2018

За поредна година учениците от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе демонстрираха качеството на професионалното образование, получено в училището. На Панорамата на професионалното образование – 2018 в Пловдив  отборът, класирал се на І място в Националното състезание „Най-добър млад керамик“, е от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе, с ръководител Моника Йорданова. Участниците Зюлфие Ибрям и Борислава Борисова от IХГ клас, Никола Бошнаков от ХIГ клас и Джорджина Крауч от ХIД клас впечатлиха журито с таланта си и грабнаха златната купа в тази категория. За изключителна оригиналност на творбата си ученичката Мелис Ризаева от ХД клас бе удостоена с първа индивидуална награда и медал. Пред погледите на компетентното жури младите керамици сътвориха уникални пластични фигури, с безпорна естетика в авторските им творби.

Високата оценка за представянето на учениците бе споделена и от заместник-министър на образованието и науката Таня Михайлова, която награди участниците. Техните пластики представят професионалното образование на град Русе в рамките на международната конференция на тема „Професионалното образование и обучение като първи избор“ от 24 до 25 април 2018 г., която се провежда в резиденция „Бояна“ като част от събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Изключително постижение е третото място в състезанието „Най-добър млад строител“, направление „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“, за Симона Асенова от XIIА клас. Тя е единствената ученичка от Северна България, удостоена с това призово място.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините