Взеха книжки на 10 водачи при операция на Пътна полиция в Русе - ruse.utre.bg

Взеха книжки на 10 водачи при операция на Пътна полиция в Русе

02 май 2018, 12:38 | Русе утре
  • Снимка:
    ОД МВР Русе

    Екипи на Пътна полиция са разположени по пътищата в цялата страна и най-вече по шосетата, водещи към ГКПП

40 шофьори се сдобиха с електронни фишове

През първите три дни от операцията в Русенско на 10 водачи са отнети свидетелствата за управление на МПС, на други 40 са връчени електронни фишове. 

Пътна полиция провежда специализирана полицейска операция, чийто акцент са невръчените електронни фишове и неиздължените в срок задължения по Закона за движението по пътищата. Тя е в ход от 30 април и ще продължи до 6 май, неделя. 

Екипи на Пътна полиция са разположени по пътищата в цялата страна и най-вече по шосетата, водещи към ГКПП, както и в района на самите пунктове. Освен водачите, проверки за невръчени фишове, се извършват на пътниците, които притежават свидетелства за управление на МПС. 

От Пътна полиция напомнят на водачите, че от 21 януари 2017 г. в чл. 171, ал. 1 има е в сила нова точка „д“, според която е предвидена принудителна административна мярка -  временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка) на водач, който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане. В такава ситуация свидетелството се отнема до заплащане на дължимата глоба. Това може да стане по два начина – онлайн от сайта на МВР или в офис на банка. 

До момента в хода на полицейската операция екипите на Пътна полиция в Русенско са връчили близо 40 електронни фиша, на 10 водачи са отнети свидетелствата за управление на моторно превозно средство, трима са установени да шофират автомобили без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, установени са още 15 други нарушения, за които са съставени съответните актове или са наложени глоби по фиш. 

Операцията на пътните полицаи продължава. Провеждат се и проверки съвместно със служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които следят за винетки.

ОДМВР – Русе напомня на гражданите, че могат да правят справки и да плащат услуги, извършвани от МВР, по електронен път. Това става през интернет страницата на МВР / https://www.mvr.bg/ - в рубриката „Административни услуги“, под рубриката „Електронни услуги и справки“.  

Могат да се извършват справки за задължения по документи, издадени от Пътна полиция - МВР; за издадени и неполучени български лични документи; за валидността на документите; и други. 

Повече подробности можете да научите в сайта на МВР, в Портала за електронни административни услуги на Министерство на вътрешните работи - https://e-uslugi.mvr.bg/ESP.Web.Portal/Home/

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета