„Дунарит“ стана на 115 години - ruse.utre.bg

„Дунарит“ стана на 115 години

04 май 2018, 19:07 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Днес “Дунарит” АД е познато на международните пазари

Днес, в зала Арена Русе, се състоя празничен концерт по случай 115-тата годишнина от основаването на „Дунарит“ АД – Русе. На събитието присъстваха народни представители, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев,  зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, изпълнителният директор на Дунарит АД – Русе инж. Кръстю Кръстев, представители на различни институции и фирми, служители и гости.

 

Инж. Наков приветства присъстващите и поздрави ръководството на дружеството. Той връчи поздравителен адрес и картина, с изглед към Доходното здание, на изпълнителния директор на „Дунарит“ АД инж. Кръстю Кръстев, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.  „Щастлив съм да споделя днешния ден с вас, защото 115 години са един внушителен период, благодарение на който днес заемате важно място в икономическото развитие на града“ сподели инж. Наков и пожела на служителите и на целия екип на Акционерно дружество „Дунарит“ много успех и упоритост. 

С музикални изпълнения и завладяващи танци, за празничното настроение допринесоха Формация „Елика“ и група „Интро“ – Пловдив. 

Дружеството е основано през 1903 година като фабрика за барут. От 2005 година предприятието функционира като частно акционерно дружество. През годините “Дунарит” се развива и утвърждава като производител на детониращи шнурове, противотанкови и противопехотни мини, артилерийски и авиационни боеприпаси. Успоредно с усъвършенстването на военните продукти започва производството на продукция за граждански цели: оборудване за зъботехнически лаборатории, машини за поддръжка и ремонт на релсови пътища, автомобилни уредби за ВВГ “Пропан Бутан”, пластмасови детайли и инструментална екипировка.

 

Днес “Дунарит” АД е познато на международните пазари като дружество с традиции, съхранило опита на поколенията в проектирането, производството и търговията на военна и машиностроителна продукция.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Парите