Днес е празникът на Русе - ruse.utre.bg

Днес е празникът на Русе

06 май 2018, 14:54 | Русе утре
 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

 • Снимка:
  Пресцентър Община Русе

На площада пред Общината се състоя Празничен концерт на децата на Русе

Празничната програма по случай 6 май, Гергьовден и Деня на град Русе започна тази сутрин със Света литургия в храма „Свети Георги“, отслужена от Митрополит Наум и свещеници.

 

В 11:00 ч., на площада пред Общината, се състоя Празничен концерт на децата на Русе, с участието на изпълнители и състави при Общински детски център за култура и изкуство – Русе.

 

Пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, в 12:00 ч., се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя и благодарствен молебен, отслужен от свещеници от Русенската митрополия. На събитието присъстваха народни представители, областният управител на Област Русе Галин Григоров, зам.- областният управител Валентин Колев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов и неговият екип, председателят на Общински съвет Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев, генералният консул на Русия в РусеАндрей Громов,  общински съветници, представители на различни институции, русенци и гости на града. Слово за празника произнесоха областният управител Григоров и директорът на Регионалния исторически музей – проф. д-р Николай Ненов.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета