Майски празници с конкурси и студентски доклади - ruse.utre.bg

Майски празници с конкурси и студентски доклади

07 май 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър РУ

В Машинно-технологичния факултет

 

С два конкурса ръководството на Машинно-технологичния факултет отправя предизвикателство към студентите от Русенския университет. Първият - „Проектирай с CAD… и с мен“ - ще търси най-бързите младежи, които се справят с инженерния софтуер, а вторият - „CAD/CAM – Idol“ ще определи най-добрия студентски проект, разработен с CAD-система. И двете състезания ще се проведат на 8 май (вторник).

На 9 май (сряда) ще се състои традиционната Студентска научна сесия, на която най-изявените представители на различните специалности във факултета ще представят доклади за свои разработки през годината.

Майските празници продължават на 10 май (четвъртък), когато екипът на Машинно-технологичния факултет е поканил фирми и институции, както от Североизточна България, така и от по-отдалечените краища на страната да участват в кръгла маса. На нея ще се обсъждат актуалните проблеми на взаимодействието между индустрията и науката в развойната дейност. Финалът ще бъде поставен с Вечер на специалностите. На нея ще бъдат отличени най-добрите студенти, участвали в състезания, конкурси, студентските научни сесии и показали успехи в учебната работа. Наградите ще бъдат връчени от фирма Husqvarna Русе.

Преди дни студентите от Машинно-технологичния факултет Сергий Решетинский, Станислав Дерменжи и Теодор Донев завоюваха голямата награда на Първия международен младежки фестивал за научно-техническо творчество  – посещение на световното изложение в гр. Москва, Русия - HeliRussia през 2018г. Сред успешните изяви на възпитаници на факултета са активното участие на Георги Георгиев, Ани Станчева и Йоана Цветанова в международната кръгла маса „Качество и безопасност на потребителските стоки” и заслужените грамоти в конкурса за най-добра дипломна работа, организиран от Съюза на метролозите в България – Нора Чолакова и Йоана Цветанова.

Технологичното обучение в Русенския университет започва през 1954 година, а основите на съвременния Машинно-технологичния факултет е поставено три години по-късно с основаването на катедра "Технология и обработка на металите". Днес Машинно-технологичният факултет в Русенския университет обучава студенти в пет специалности "Машинно инженерство", "Индустриално инженерство", „Мениджмънт на качеството и метрология”, „Материалознание и технологии” и "Строително инженерство". Успешно акредитирани са и шест докторски програми в професионално направление 5.1 Машинно инженерство и в 5.13 Общо инженерство.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета