Унгарска делегация на гости в Русе - ruse.utre.bg

Унгарска делегация на гости в Русе

14 май 2018, 10:16 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

На делегацията бяха представени проектите, по които Община Русе работи

Делегация от 11-ти район Уйбуда, Будапеща (Унгария) посети град Русе. От унгарска страна, на изложението „Уикенд туризъм“ присъстваха Жужана Кремзнер – нотариус на кметство Уйбуда, Чила Беатрикс Мар – организационен референт, Вътрешен контрол, Едит Мика – референт на организацията на партньорските връзки с побратимените градове  и Милена Владимирова – председател на българското самоуправление в Уйбуда.

 

Зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева посрещна гостите и заедно обсъдиха добри практики и възможности за по-нататъшното развитие на градовете Русе и Будапеща.

 

На делегацията бяха представени проектите, по които Община Русе работи. На 12 май, събота, те имаха възможност да се запознаят с историята на Русе и някои от забележителностите в нашия град. Гостите също наблюдаваха спектакъла по повод Деня на Европа, състоял се на площад „Свобода“, с участието на над 600 деца, както и откриването на лекоатлетическия турнир „Младост“, в което участваха и техни унгарски сънародници, заедно с отборите от България, Румъния и Молдова.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета