Пета международна Еразъм седмица в Русенския университет - ruse.utre.bg

Пета международна Еразъм седмица в Русенския университет

14 май 2018, 11:35 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Общо 25 участници от девет държави ще участват в обучения и ще изнасят лекции

Започна Петата международна Еразъм седмица в Русенския университет. В заседателната зала на Канев център приветствие от името на академичното ръководство отправи заместник-ректорът по учебната работа проф. Пламен Кангалов, а проф. Юлиана Попова – зам.-ректор по интернационализация и комуникационна политика – представи университета пред гостите. Темата, която събира участниците в събитието тази година, е „Интернационализация на висшето образование – възможности и предизвикателства“ и е изключително актуална за всички институции, които се занимават с висше образование в глобален мащаб.

Общо 25 участници от девет държави (Румъния, Латвия, Естония, Чехия, Украйна, Полша, Германия, Македония и Великобритания) ще участват в обучения и ще изнасят лекции в Русенския университет в дните до 18 май. В програмата на Петата международна Еразъм седмица са предвидени презентации на различни университети, споделяне на опит и обмяна на добри практики в областта на международното сътрудничество.

По-късно днес гостите ще посетят експозицията, посветена на 70-годишнината на университета и ще се запознаят със забележителностите на Русе.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините