Ясни са победителите в картинг шампионата на Русенския университет - ruse.utre.bg

Ясни са победителите в картинг шампионата на Русенския университет

14 май 2018, 14:59 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Тридесет и един ученици и студенти се включиха в традиционният картинг шампионат на Русенския университет RUcart 2018

Тридесет и един ученици и студенти се включиха в традиционният картинг шампионат на Русенския университет RUcart 2018, който се проведе в почивните дни. Състезателите бяха разпределени в три категории – жени, студенти и ученици.

При жените на първо място се класира Мартина Грозева – първи курс в специалност „Медицинска сестра“, второто място бе за Ана-Мария Дялова от Гимназията по европейски езици, а третата позиция завоюва Берислава Димитрова – пети курс в специалност „Право“ в Русенския университет.

Четвъртокурсникът от специалност „Транспортна техника и технологии“ Георги Стоилов се класира първи сред студентите. Веднага след него се наредиха Кристиян Станев – първи курс „Компютърни системи и технологии“ и Божидар Илиев – трети курс „Технология и управление на транспорта“.

Най-бързи сред учениците от последните класове в гимназиите бяха: Стоян Барбуков от ПГИУ „Елиас Канети“, Михаел Драшков – Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване, Йордан Петков от СУ „Възраждане“ и Лъчезар Николов.

Екипът на катедра „Транспорт“ осигури машините, с които участниците се състезаваха на пистата по проект INNOTRANS, финансиран по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе - град на свободния дух“ с подкрепата на фондация „Еконт“.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета