За десети път Global Village в Русенския университет - ruse.utre.bg

За десети път Global Village в Русенския университет

16 май 2018, 11:29 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Студенти, участвали в академичен обмен и практика по програмата Еразъм, споделиха впечатленията си

За десети пореден път в Русенския университет се проведе ежегодният семинар „Global Village 2018” с основна тематика „Международната дейност на катедра Машинознание, машинни елементи и инженерна графика (ММЕИГ)“. В началото на семинара приветствие отправи ректорът на университета чл.-кор. проф. Христо Белоев, който каза, че с тази инициатива се показва интеграцията между катедрите във висшето училище в научната и преподавателската дейност. По време на събитието бяха представени както научните постижения, така и международната дейност на катедрата, а участниците видяха как тези активности се отразяват върху качеството на учебния процес и на преподавателската работа на екипа.

Проф. Антоанета Добрева – ръководител на катедра „Машинознание, машинни елементи и инженерна графика“ към Транспортния факултет – направи обобщение на международната дейност и отчете, че екипът на звеното сътрудничи с повече от петнадесет университета от различни европейски държави. Калиопа Стилинович и Нуртен Сюлеймани от Университета „Св. Климент Охридски“ в Битоля, Македония говориха за взаимоотношенията между техния и Русенския университет, а Даниела Шулц от Техническия университет – Вилдау отговори на студентски въпроси, свързани с академичния обмен и научната дейност в Германия.

Студенти, участвали в академичен обмен и практика по програмата Еразъм,  споделиха впечатленията си от престоя си в европейски университети и предприятия и дадоха препоръки на колегите си, на които тепърва предстои участие в програмата.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините