Обсъждаха проект за трансгранично сътрудничество и зелена енергетика - ruse.utre.bg

Обсъждаха проект за трансгранично сътрудничество и зелена енергетика

16 май 2018, 14:30 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Областна управа

Проектът се реализира по програма Interreg V-A Румъния – България и общата му стойност е почти 440 400 евро

 

Заместник- областният управител на Русе Свилен Иванов се срещна със заместник-председателя на Окръжен съвет Гюргево във връзка с  встъпителната пресконференция по проект „Програма за специализирано трансгранично обучение между окръг Гюргево и Областна администрация Русе“.

Иванов отбеляза, че въпреки трудностите в началото на изпълнението на проекта, се надява той да  бъде завършен навреме. За пореден път подчерта и  значението на трансграничното развитие и необходимостта от правилно усвояване на еврофондовете за по-доброто регионално развитие.

Целта на проекта е повишаване капацитета за сътрудничество и ефективност на публичните институции като зелена енергия и регионални инвестиции. Предвижда се и разработването на стратегия за използването на възобновяеми енергийни източници и подобряване енергийната ефективност в трансграничния регион Русе – Гюргево.

Представителни групи на партньорите ще участват в обучителни семинари в Румъния, Австрия и Швеция.

В пресконференцията участваха екипите по управление на проекта от Окръжен съвет Гюргево, Областна администрация Русе и Община Ценово.

Пресконференцията от българска страна ще се проведе на 22.05.2018 г. от 10.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация Русе.

Проектът се реализира по програма Interreg V-A Румъния – България и общата му стойност е почти 440 400 евро.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета