Университетът ще е домакин на франкофонски семинар - ruse.utre.bg

Университетът ще е домакин на франкофонски семинар

17 май 2018, 12:55 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Русенски университет

Дойдоха регионалният директор за Централна и Източна Европа на АУФ – Мохамед Кетата и ръководителят на офиса за България и Турция на АУФ – Петър Топалов

Провеждането на Национален франкофонски семинар обсъждаха на среща в Русенския университет представители на Университетската агенция на франкофонията (АУФ) и ректорското ръководство. Предвижда се събитието да се проведе в края на месец юни. По време на разговора бе разисквана и възможността до 2020 година в Русенския университет да се разкрие Франкофонски център, който да разшири мрежата от такива центрове в България.

В срещата участваха регионалният директор за Централна и Източна Европа на АУФ – Мохамед Кетата и  ръководителят на офиса за България и Турция на АУФ – Петър Топалов, а от страна на Русенския университет – ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев и зам.-ректорите проф. Юлиана Попова, проф. Диана Антонова и проф. Пламен Даскалов.

Гостите се запознаха с материалната база на университета – фондовете на библиотеката, издателския център и студиото по дизайн.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините