Българо-румънски детски фонд и деца от двете страни на реката за здравословна инициатива - ruse.utre.bg

Българо-румънски детски фонд и деца от двете страни на реката за здравословна инициатива

18 май 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Всички инициативи от кампанията на Българо-румънски детски фонд са с благотворителна цел

Българо-румънски детски фонд е съорганизатор в инициативата ЗДРАВОСЛОВНО И ВКУСНО. Нейната цел е да събуди съзнанието и на децата, и на техните родители, които забързани в своето ежедневие, често не забелязват нездравословните навици на децата си. Събитието ще се състои на 19 май на площада пред Съдебна палата от 10 ч. до 18 ч.

 

Подготвили са различни занимания с награди за децата от двете страни на река Дунав, щанд с интересни и здравословни продукти и изложба на рисунки на тема „Здравословен начин на живот“. Между 10 ч. и 12 ч. за децата от 5 до 10 години ще има  гатанки, състезание по редене на пъзели, авторски рисунки и рисунки за оцветяване на тема Здраве. За по-големите, от 11 до 15 години, следобед от 2 до 4 часа ще има интересни викторини и състезания - "Реши кръстословицата" и "Намери тайната дума", надбягване "Задръж лимона", конкурс за най-добра рецепта за здравословен и вкусен шейк. 

Събитието ЗДРАВОСЛОВНО И ВКУСНО ще събере експерти в здравословното хранене, лекари и визионери в подкрепа на каузата срещу затлъстяването при децата. Инициативата е част от проекта ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ - социална кампания, родена през 2016 г. от осъзнатата необходимост да говорим за здравето с децата си. Мисия на създателите е да популяризират сред деца от различни възрасти структурата и функционалността на тялото, за да се създаде култура за здравословен начин на живот. 

Всички инициативи от кампанията на Българо-румънски детски фонд са с благотворителна цел и събраните средства ще бъдат използвани за новите инициативи на Фонда. 

Шатрата на Фонда може да намерите в зона 4.  

Българо-румънски детски фонд е инициатива на Българо-румънско търговско-промишлена палата, създадена в края на 2016 г. с цел подкрепа на различни съвместни дейности за деца от двете съседни държави в областта на образованието, здравето, културата, спорта и др. 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Дунав