Депутатът Пламен Нунев е на двудневно посещение в Румъния - ruse.utre.bg

Депутатът Пламен Нунев е на двудневно посещение в Румъния

21 май 2018, 13:45 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

    Посетиха Центъра за правоприлагане за Югоизточна Европа и Генералния инспекторат на Гранична полиция

  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

По време на заседанието председателите на двете комисии подписаха декларация за сътрудничество

Народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев е на двудневно работно посещение в Румъния. Заедно с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и свои колеги , Нунев участва в съвместно заседание с Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност в Камарата на представителите в Румъния. Поканата е  на председателя на Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност Дорел Къпрар като  продължение на постигнатите договорености по време на междупарламентарната среща в Русе през миналата година.

Основни теми на новата срещата бяха парламентарното сътрудничество и Българското председателство на Съвета на ЕС. Заседанието се проведе тази сутрин в сградата на Парламента в Букурещ. По време на заседанието председателите на двете комисии подписаха декларация за сътрудничество.

По обед Цветан Цветанов и членовете на комисията се срещнаха с председателя на Камарата на представителите, а след това посетиха Центъра за правоприлагане за Югоизточна Европа и Генералния инспекторат на Гранична полиция.

В късния следобед е планирано посещение в Генералния инспекторат на румънската Жандармерия.

На 22 май е предвидено посещение в Бреговата охрана в Констанца, в SCOMAR - Комплексна система за наблюдение и контрол на трафика в Черно Море.

По обед Цветан Цветанов и представителите на Комисията ще разгледат адмиралския плавателен съд на Министерство на вътрешните работи - Ștefan cel Mare.

В 16:30 часа депутатите ще се запознаят с работата на Инспектората за спешни случаи, окръг Констанца.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета