Тържества организира Община Русе за 24 май - ruse.utre.bg

Тържества организира Община Русе за 24 май

22 май 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Кулминацията в празничния ден е Тържествената церемония-концерт в Голяма зала на Доходно здание

Община Русе ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май със серия от тържествени събития, които започват още в навечерието на празника - 23 май, от 17 ч., когато по ул. „Александровска“ ще тръгне шествие на деца и родители с 60 м. национален флаг под надслов „12 просветлени столетия, 12 века българска книжовна светлина“.

На 24 май, от 10:30 ч. традиционното празнично шествие на ученици от русенските училища ще премине по Главната улица на града, стигайки до площада пред Общината, където от 11 ч. ще се състои концертът на деца и състави от ОбДЦКИ-Русе.

Кулминацията в празничния ден е Тържествената церемония-концерт в Голяма зала на Доходно здание от 12:30 ч., на която кметът на Община Русе Пламен Стоилов и председателят на Общински съвет – Русе  проф. Христо Белоев ще връчат ежегодните награди „Русе“ за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, както и приза „Студент на годината“. За втора поредна година ще бъде връчена и Награда „Млад творец“ в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови, която се осигурява от тяхното семейство.

В концертната програма участие ще вземат ДВГ „Слънце“ при ОбДЦКИ с ръководител д-р Наталия Константинова, ВГ „Приста“ при ОМД с ръководител Доротея Бальовска, Хор „Св. Георги Победоносец“ при ОМД с диригент Мина Влайкова, Марина Петрова от Вокално студио „Слънчеви ноти“, Балет „Импулс“ при ОМД с ръководител Петя Бонева, Формация за модерен балет „Мираж“ при ОМД с хореограф Наталия Томова, Николай Димитров – пиано и Димитър Димитров – флейта – ученици от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, Балет при Държавна опера – Русе, Хор при ФТТ „Найден Киров“, ФА „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ с ръководител Нели Гарвалова – Христова, Клуб по спортни танци „Настроение” с ръководители Елена и Иван Деспотови.

 

       Водещи ще бъдат актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ - Ралица Константинова и Ивайло Ненов. Сценографията е дело на Виолета Радкова, а изработката на видеономинациите - на фотографа Цветомир Цветанов.        Тържествената церемония – концерт е с вход свободен.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета