Светлана Ангелова на откриването на изложба за 24-ти май в Белград - ruse.utre.bg

Светлана Ангелова на откриването на изложба за 24-ти май в Белград

25 май 2018, 11:12 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ Русе

За пръв път тази година 24 май бе честван в Сърбия

Народният представител от ГЕРБ в Русе и заместник - председател на комисията по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова присъства този следобед на откриването на изложба, посветена на 24 май в Белград. Събитието бе организирано от българското посолство в сръбската столица и бе уважено още от председателя на на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова, Христо Грудев и др.

„55 нации по света използват кирилицата и над 300 милиона души пишат на кирилица. Не може една малка България да не бъде щастлива, че е дала през вековете една друга култура на славянските народи, на другите страни, че успява да допринесе за едно ново интелектуално движение в Европа и по света. Една от многото близости, които имаме българи и сърби, е именно общата кирилицата“, посочи в словото при откриването българският посланик Радко Влайков.

 

За пръв път тази година 24 май бе честван в Сърбия. По инициатива на президента Вучич ще бъде предложен проектозакон за честването на 24 май като държавен празник.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета