Две свои печатни издания представя туристическото дружество „Академик“ – Русе - ruse.utre.bg

Две свои печатни издания представя туристическото дружество „Академик“ – Русе

27 май 2018, 11:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Община Две могили

В Русенския университет

На 29 май от 17:30 ч. в зала 2.203 (втори учебен корпус) на Русенския университет Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ - Русе ще представи две свои печатни издания и мултимедийна презентация за участие в международна  експедиция.

      Заслужилият професор на Русенския университет доц. д-р Стефан Вичев ще представи сборника Тринадесетвековната история на България в събитийния календар на СТПД „Академик“ – Русе, съставен oт дългогодишния деятел на дружеството инж. Стефан Георгиев.

     Появата на изданието стана възможна в резултат на съдействието на десетки деятели на дружеството и с подкрепата на Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“ в рамките на конкурса за проекти „Знание и растеж“ за 2017 г.    

      Съдържанието на книгата е дублирано и на  компактдиск.

      С издаването на двата продукта се цели популяризиране на свързаните със значими събития в тринадесетвековната история на България, в т. ч. и с историята на Русе, походи, щафети, конкурси, инициативи, прояви и събития на русенските студенти и преподаватели, осъществени от 1961 г. до наши дни.

      Очакванията са с това да се въздейства и се дадат на младите хора от ученически, студентски, спортни, туристически и др. сдружения и формирования идеи и примери, да се сподели опит за иницииране и провеждане на нови интересни, атрактивни изяви, изпълнени с патриотичен дух.

      Премиерно ще бъдат разлистени и страниците на издадения с подкрепата на Програма  „Ти и Лидл за по-добър живот“   „Пътеводител по маршрути до природните, историческите и културни забележителности в околностите на Русе“.

      С презентацията на спелеолога Тихомир Енчев публиката ще се пренесе за кратко в приказния свят на пещерите в Западна Украйна. В района на с. Короливка, Тернополска област, от 28.04 до 10.05.  спелеолози от спелеоклуб „Академик“ извършиха 4 прониквания, заснемане, изкопна и проучвателна дейност като част от международната експедиция, „Оптимистическая 2018“, организирана от Спелеоклуб „Циклоп“ от гр. Лвов Украйна. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета