Проблеми на корупцията обсъждаха в университета - ruse.utre.bg

Проблеми на корупцията обсъждаха в университета

02 юни 2018, 15:30 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

    Зам.-кметът Кръстева пожела на участниците здраве, упоритост и последователност

Дойдоха депутати, общинари, прокурори, полицаи

Днес, в Русенски университет „Ангел Кънчев“, се проведе Научно-приложна конференция на тема „Проблеми на корупцията в Република България“, организирана от Юридическия факултет. На събитието с приветствие се включи Наталия Кръстева, заместник-кмет по комунални дейности в Община Русе, която благодари за отправената покана и от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов пожела на участниците здраве, упоритост и последователност, изтъквайки, че тази инициатива, обхващаща значима тема, ще спомогне да се идентифицират настоящите проблеми с корупцията в страната и да се обсъдят методите за решаването им, в името на доброто и сигурно бъдеще на България.

 

Официални гости на събитието бяха народни представители от 19-ти многомандатен избирателен район, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, членове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, представители на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, Русенска окръжна прокуратура, Областна дирекция на МВР – Русе и други.

 

Сред темите, обект на конференцията бяха: „Някои проблеми на корупцията в Република България", „Анонимна линия за получаване на сигнали – форма за противодействие на корупцията в МВР“, „Новото антикорупционно законодателство в Република България. Правен статут на КПКОНПИ", „Корупция и сигурност. Ефективност нa МВР при противодействие нa корупциятa“ и много други.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета