Спектакъл по Раковски и книга за масонството представят в Русе - ruse.utre.bg

Спектакъл по Раковски и книга за масонството представят в Русе

05 юни 2018, 16:06 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Спектакълът „Ти,кой си?“ е за нравствено-етични ценности в българското общество

Според организаторите, това е възможност за широк кръг от граждани да научат повече за масонството и за неговата роля в българската история. Спектакълът „Ти,кой си?“ е за нравствено-етични ценности в българското общество и според авторите му следва новооткрит ръкопис на Георги Стойков Раковски, наречен "Градеж". Автори на сценария са Димитър Кабаков, директор на казанлъшкия театър и Тодор Мадолев, директор на Театрално-музикален център Разград. В главните роли – Тодор Мадолев (Раковски) и Красимир Куцупаров (Историкът). Музиката е на Моцарт и ще бъде изпълнена на живо от Филхармония "Проф. Димитър Ненов" - Разград с диригент Красен Иванов.

Спектакълът „Ти, кой си?“ и книгата на Божидар Савов „Сто известни личности от българското масонство (1879 -1940)“ ще бъдат представени днес, 5 юни, вторник, от 19.00 часа в ДТ „Сава Огнянов“.

Според организаторите, това е възможност за широк кръг от граждани да научат повече за масонството и за неговата роля в българската история. Спектакълът „Ти,кой си?“ е за нравствено-етични ценности в българското общество и според авторите му следва новооткрит ръкопис на Георги Стойков Раковски, наречен "Градеж". Автори на сценария са Димитър Кабаков, директор на казанлъшкия театър и Тодор Мадолев, директор на Театрално-музикален център Разград. В главните роли – Тодор Мадолев (Раковски) и Красимир Куцупаров (Историкът). Музиката е на Моцарт и ще бъде изпълнена на живо от Филхармония "Проф. Димитър Ненов" - Разград с диригент Красен Иванов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета