Над 60 участници – в четвъртото издание на Парад на ретро автомобили в Русе - ruse.utre.bg

Над 60 участници – в четвъртото издание на Парад на ретро автомобили в Русе

08 юни 2018, 10:15 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

    Автомобилите в парада са от почти всички по-известни марки, някои ще бъдат показани за първи път в Русе

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов

За четвърта поредна година, Русе ще бъде домакин на Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и се организира от Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе. Парадът се реализира и с подкрепата на „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе, застрахователна компания „Булстрад“ и фирмите „Ас Строй“, „Витте аутомотив“, „Хускварна, Строително Оборудване„, Ауто хит“  „Кауфланд”-Русе.  Участие в тазгодишното издание до момента са заявили над 60  автомобилa и мотоциклетa от Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Регистрация на участници ще има и в деня на събитието.  Автомобилите, които ще могат да се видят на парада, са от почти всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за участие ретро возила са създадени в периода между 1920 - 1987 година.  Програмата предвижда сборният пункт на участниците да е паркингът на магазин „Кауфланд” в кв. „Дружба”.  В часовете между 11:30 ч. и 12 часа ретро автомобилите  ще дефилират по централните улици на Русе. В маршрута са включени бул. „Христо Ботев“ – бул. „Бозвели“ - ул. „Борисова“ – бул. „Генерал Скобелев“ – бул. „Цар Освободител“ – бул. „Съединение“ – ул. „Александровска“.  След това колите и мотоциклетите ще се установят на ул. „Александровска“ в участъка между Паметника на съветския войн и пресечката с ул. „Майор Атанас Узунов“, където от 13 часа официално ще бъде даден старт на събитието. Любителите на класическите возила ще имат възможност да разгледат и да се снимат с уникалните коли. 

Предвиден е конкурс с десетки награди, сред които:

Награда на Кмета на Община Русе

Награда на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“

Награда на Авто –мото клуб „РУСЧУКЪ“

Награда на публиката

Награда на Русенски университет „Ангел Кънчев“

Награди на фирмите-партньори

и други, в зависимост от участниците 

Награждаването ще се състои от 16 часа, като победителите ще бъдат определени от жури, в което ще влязат експерти в областта на автомобилизма от Русе, Стара Загора и Бургас. 

Чрез жребий ще бъде определен победител сред зрителите, който ще има възможност да се повози в автомобила или мотоциклета фаворит на публиката. 

За доброто настроение на участниците и гостите ще се погрижат  русенската група „Soda A’coustic“ и поп дивата Маги Джанаварова. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова. 

И по време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе ще разчитаме на специалното участие на Русенския университет „Ангел Кънчев”, които ще представят своите екологични автомобили на бъдещето.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета