Първият випуск на Детско полицейско управление се дипломира - ruse.utre.bg

Първият випуск на Детско полицейско управление се дипломира

09 юни 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    ОД МВР Русе

На церемония в РУ – Сливо поле бе отбелязан успешният финал на двугодишния курс по националната програма за ранна превенция

На церемония в РУ – Сливо поле бе отбелязан успешният финал на двугодишния курс по националната програма за ранна превенция на подрастващите .

Децата от четвърти клас на СУ Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Сливо поле получиха на официална церемония дипломите си за завършено обучение по програмата на МВР - „Детско полицейско управление“. В рамките на две учебни години малките полицаи с желание и нестихващ интерес придобиваха знания и умения по теми, свързани с безопасността на движението по пътищата, с начините за оказване на първа долекарска помощ, с вредите от употребата на алкохол и цигари, беседваха по въпроси за социалното общуване, за работата в екип, за агресията и толерантността, опознаха работата на пожарникарите и т.н. 

Официалната церемония се състоя в сградата на районното управление в гр. Сливо поле. Присъстваха кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов и директорът на учебното заведение инж. Емил Иванов. Началникът на Районното управление главен инспектор Валери Иванов връчи на 18 „зрелостници“ дипломи  за успешно завършеното обучение по националната програма за ранна превенция на подрастващите. Всяко от децата получи специален колаж със снимки от двугодишния си курс. Четвъртокласниците бяха поздравени от гостите и служителите на районното управление. Направиха си много снимки. Кметът на общината Валентин Атанасов изненада децата със специална торта за повода.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Новините