Шествие в пет града на семейни двойки в сватбени премени - ruse.utre.bg

Шествие в пет града на семейни двойки в сватбени премени

09 юни 2018, 14:53 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Ще подкрепят традиционния брак

В  Русе празничното шествие ще започне довечера, в 17.00ч., от зала „Филхармония“ . Идеята е на граждански инициативен комитет, подкрепен от неправителствени организации, граждани и представители на православната, католическата и протестантската църква, уточняват организаторите.

Акцент в шествието  ще бъдат семейните двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. В цялата страна по време на мероприятието ще се използват  тениски в сини и розови цветове, плакати, балони и  български знаменца. Организаторите са предвидили възможността тези артикули   да бъдат закупени в самото начало на събитието от желаещите да се присъединят граждани. Всеки е добре дошъл със своето семейство, близки и приятели.

Пред паметника на Свободата  в семейна и приятелска атмосфера, участниците в  ще изразят своята позиция по важни за обществото въпроси, свързани с предизвикателствата пред брака и семейството у нас, последствията от провеждането на анти-семейни политики и демографската криза в България, съобщават организаторите.

Малките балерини от балет „Мираж“ ще поздравят всички участници в празничното шествие. Предвижда се за финал на събитието да прозвучи химна на Република България и към небето да полетят десетки балони, с надпис „За семейството от мъж и жена“.

След това малчугани от шествието ще пресъздадат весели моменти от живота на своето семейство в рисунки на асфалт, на улица „Гладстон“ и ще полудуват с мама и татко във веселите народни игри на баба и дядо.

 

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета