Проект „Силата на знанието“в библиотеката - ruse.utre.bg

Проект „Силата на знанието“в библиотеката

10 юни 2018, 09:00 | Русе утре
  • Снимка:
    Пресцентър Община Русе

Идеята е предоставяне на свободен достъп до мултисензорна високотехнологична интерактивна среда на деца до 12 г.

Идея на проект „Силата на знанието“ е предоставяне на свободен достъп до мултисензорна високотехнологична интерактивна среда на деца до 12 г. за формиране на проактивно отношение към усвояване на нови знания и осмисляне на прочетено съдържание. Чрез целенасоченото въздействие на звук, светлина, аромати и музика да се стимулира всички сетива,да се отключи въображението, което от своя страна да допринесе за по-задълбочено и пълноценно възприемане на художествени и научни текстове.

Децата ще участват в 2 тематични ателиета.

В ателието „Когато буквите танцуват“ ще се запознаят с историята на буквите чрез специално подбрани текстове, игри и  интерактивни методи, сетивни техники и УВ материали.

В ателието „Сетивен свят“ участниците получават знания за заобикалящия ги свят: природа, море, космос, животни и др., чрез симбиоза от действия, художествени и научни текстове и сетивни възприятия. Специалисти представят научни и художествени текстове, а участниците  визуализират, съчиняват истории чрез звук, светлина, аромат и добавена реалност.

Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България“ в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот“, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата. Партньори са Общинска фондация „Русе- град на свободния дух“ и Фондация „Еконт“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета