Дипломати от Европа посетиха за първи път област Русе - ruse.utre.bg

Дипломати от Европа посетиха за първи път област Русе

17 юни 2018, 11:54 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

По време на срещата областният управител отбеляза значението на добрите международни взаимоотношения за напредъка на всяка страна

Посланиците на Литва, Хърватия, Германия, Португалия, Кипър, Италия, Словения, Швейцария и България в Букурещ бяха посрещнати на скалния манастир „Свети Димитър Басарбовски“ от областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, народния представител г-н Пламен Нунев и кмета на Басарбово г-н Николай Колев.

След кратко запознаване с историята на Басарбовския манастир гостите имаха възможност да опознаят отблизо традиционния монашески бит и традиции. Те подчертаха, че изключително рядко може да се види подобно съчетание между природа, културно и исторически наследство, като повечето от тях заявиха, че за първи път посещават региона.

По време на срещата г-н Григоров отбеляза значението на добрите международни взаимоотношения за напредъка на всяка страна. Той подчерта, че освен традиционните икономически връзки е необходимо да се поставя акцент и върху културното наследство, като това би допринесло за популяризирането на културата на всяка държава пред света, а също и за развитието на туризма. Не на последно място, областният управител покани дипломатите да посетят отново Русе за по-дълъг период и да се запознаят с неговото уникално културно-историческо наследство.

Инициативата беше организирана от Посолството на Република България в Букурещ и е във връзка с родното председателство на Съвета на Европейския съюз.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета