30 деца разпънаха палатки на хижа "Здравец" - ruse.utre.bg

30 деца разпънаха палатки на хижа "Здравец"

18 юни 2018, 14:17 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Предвижда се до началото на юли още над 100 деца да посетят лагера и да се забавляват с игрите и похода

Над 30 деца от Русе посетиха палатков лагер „Знание и взаимопомощ“ на хижа „Здравец“ за седмица. Те бяха разделени на групи, придружени от един родител или учител и водачите от сдружение „Здравец“. Предвижда се до началото на юли още над 100 деца да посетят лагера и да се забавляват с игрите и похода, който всяка група прави до хижа „Минзухар“.

Всяка вечер от 17 до 20 часа представители на скаутски клуб „Приста Скаут“ показват на момчетата и момичетата скаутски игри и умения, а всички спорове се решават с аргументи и камък, ножица, хартия. В контекста на Световното първенство по футбол лагерниците се включиха в приятелски мач. На терена сили премериха момчетата  от  ОУ „Иван Вазов“  и  ОУ „Любен Каравелов“.  Двубоят завърши с 8:2 за отборът на Вазовци.  Под ръководството на представител на Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ децата сами изработват лични предпазни средства.

Походът е незабравимо преживяване, като лагерниците сами избират късия и слънчев път през полето, където виждат култури като пшеница, ечемик, царевица и слънчоглед или дългия и сенчест път през гората, който разкрива богатството на дивата природа.

Детски палатков лагер „Знание и Взаимопомощ“ е проект на Сдружение с обществено полезна дейност „Здравец“, финансиран по програма „Знание и Растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Проектът „Детски лагер „Знание и Взаимопомощ“ цели увеличаване и затвърждаване на знанията на децата, за тяхното здраве и за лична и групова безопасност, както в извънредни и аварийни ситуации, така и в ежедневието. Това ще бъде постигнато чрез прилагане на практика на теорията, научена в училище и организиране на игри в тази насока сред природата. Целта ще се постигне с личен пример от знаещи и практикуващи, чрез вдъхновяване на децата за по-висока полезност към себе си и другите. Измерител за постигнатите резултати ще е желанието на учениците да станат доброволци и да се включат и те в предаването на тези знания напред на новодошлите деца.

Всички, които желаят да получат информация за инициативата или да я подкрепят могат да посетят страницата Детски палатков лагер – Русе @TentCamprRuse във Фейсбук.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета