Пътните полицаи от Русе и Гюргево отново започват съвместни контролни проверки - ruse.utre.bg

Пътните полицаи от Русе и Гюргево отново започват съвместни контролни проверки

21 юни 2018, 10:07 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ОДМВР-Русе

Работата на смесените българо-румънски полицейски екипи стартира от 22 юни

Смесени екипи пътни полицаи от България и Румъния отново ще осъществяват съвместни контролни проверки по безопасността на движението през летните месеци на тази година. Работата на българо-румънските полицейски екипи, по пътищата от двете страни на Дунав мост, стартира от утре, 22 юни 2018 година.

По време на работна среща, между началниците на двете пътни полицейски служби от Русе и Гюргево - главен инспектор Михаил Манов и комисар Марин Попеску (на снимката), са били обсъдени и уточнени предстоящите съвместни дейности, организацията за работа на екипите, графици, маршрути и т.н. Предвидено е на 22 юни по обед, на граница между България и Румъния, на Дунав мост, да се осъществи първата размяна на служители от пътните полиции на двете съседни държави.

Тази съвместна дейност е вече традиция за служителите от двата погранични района през последните 8 години. Тя е основана на взаимния позитивен опит и дългогодишни отношения, както и на базата на подписаните през 2010 година в гр. Гюргево „Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони и осъществяване на съвместна патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния“ .

Смесените екипи, от двама униформени служители с полицейски автомобил, ще работят на територията на всяка една от страните – в двата съседни гранични региона Русе и Гюргево. Те ще бъдат ангажирани с контрола по спазването на правилата за движение и нормативните изисквания към участниците в движението в съответната държава. Целта е осигуряване на пътната безопасност в празничните и почивни дни, с оглед очаквания интензивен трафик през летния туристически сезон, предимно от румънски и български граждани. Екипите ще патрулират и ще извършват контролни проверки по предварително изготвен и съгласуван график. Проверките ще бъдат насочени към контрол на скоростните режими, неправилното изпреварване, шофирането след употреба на алкохол, валидност на документите на водачите, наличието на задължителните застраховки, пътни такси, техническата изправност на превозните средства и т.н.  

Етикети
РусеГюргево


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета