Три сигнала са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе за изтеклото денонощие - ruse.utre.bg

Три сигнала са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе за изтеклото денонощие

21 юни 2018, 11:33 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ruseutre.bg

Toва съобщават от пресцентъра на МВР

Три сигнала са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе за изтеклото денонощие.

Вчера преди обед, около 11:50 часа, три екипа от Първа и Втора РСПБЗН са били насочени по сигнал за пожар в апартамент в блок „Тича“ в Русе.  При пристигане на място, обаче се е оказало, че няма пожар. Имало е дим на терасата, заради забравено прясно мляко на котлон.

Вечерта, за времето от  20:15 до 20:40 часа, служители от Втора РСПБЗН-Русе с два автомобила са пратени отново по сигнал за излизащ дим от тераса на жилище, този път на адрес на ул. Алеи Възраждане в Русе. До пристигане на екипите на място стопаните са успели да загасят запалването. Огнеборците са установили, че  пожарът е тръгнал от аспирационна инсталация (ширм), намираща се на тераса, преустроена на кухня. Не са пострадали хора. Вследствие на горенето са били нанесени материални щети в кухнята - по дограма, аспирационна система и електроуреди. Предполага се, че причината е късо съединение.

Малко след полунощ, в 00:24 часа, пожарникари от Втора РСПБЗН-Русе са реагирали и на сигнал за излизащ дим от мазите в блок „Драва“, намиращ се на ул. Лозен планина в Русе. На място се установява, че причината за задимяването е самозапалване на омаслени и натрупани дрехи в една от мазите. Дрехите са изнесени. При възникналото тлеене е била задимена стълбищната клетка на входа. Пострадали хора няма.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета