Светлана Ангелова участва в среща на български и арменски парламентаристи - ruse.utre.bg

Светлана Ангелова участва в среща на български и арменски парламентаристи

22 юни 2018, 13:17 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

Беше подписан меморандум за сътрудничество между групите за приятелство в парламентите на България и Армения в Народното събрание

Народният представител от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова, която е член на Групата за приятелство Армения – България, участва в среща на български и арменски парламентаристи. Това стана в рамките на посещението в Народното събрание на представители от групата от арменския парламент. Тя бе водена от нейния председател Джема Багдасарян.

Беше подписан меморандум за сътрудничество между групите за приятелство в парламентите на България и Армения в Народното събрание.

В документа представителите на групите за приятелство в двете законодателни институции подчертават важността на по-нататъшното развитие на традиционните приятелски отношения между народите на България и Армения и на задълбочаването на интерпарламентарното сътрудничество, насочено към разширяване на двустранните връзки в политическата, търговско-икономическата, социалната, хуманитарната и други сфери.

С меморандума народните представители от групите за приятелство се ангажират периодично да обменят информация за текущата законодателна дейност на парламентите на двете страни, да развиват интерпарламентарното сътрудничество между България и Армения като създават основа за по-нататъшно задълбочаване на отношенията в политическата, социално-икономическата, културната и други области от взаимен интерес.

Подписването на меморандум за сътрудничество между групите за приятелство е красноречив израз за волята на парламентаристите от нашите страни за по-тясно и резултатно сътрудничество между законодателните институции.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета