Дъга от цветове и музика събра младежи в парка - ruse.utre.bg

Дъга от цветове и музика събра младежи в парка

26 юни 2018, 13:56 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Община Русе

Община Русе бе представена от зам.-кмета по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева

Третото издание на Младежки фестивал „Музика и цветове“ тази година се провежда в Парка на младежта. Първи на сцената излязоха хип-хоп формацията The Iron Squad с ръководител Виктория Гинкова. Нестандартното музикално събитие съдържаше уъркшоп, в който безвреден органичен цветен прах бе разпръснат във въздуха от участниците, създавайки пъстра вълна. Гост-изпълнители са DJ Diass и Diva Vocal.

Община Русе бе представена от зам.-кмета по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева. Фестивалът е финансиран по програма „Култура“ на Община Русе, а идеята за него възниква благодарение на група млади хора, членове на Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе. Това е един иновативен и за град Русе културен продукт, който съчетава в себе си Hip hop, House, Techno-музика и популярни DJ. В рамките на проекта участниците изпълняват тематични задачи и музикални картини, създават образци на изкуството чрез нестандартни технологии, резултат на свободното мислене, пречупени стереотипи и различната гледна точка на младите хора.

Идеята за Младежки фестивал „Музика и цветове“ е взаимствана от древния индийски фестивал на цветовете „Холи“, който празнува настъпването на пролетта и триумфа на доброто над злото.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета