Още едно франкофонско постижение за Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев” - ruse.utre.bg

Още едно франкофонско постижение за Филиал Силистра на Русенския университет „Ангел Кънчев”

05 юли 2018, 09:31 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    РУ

Ива Миткова ще представи висшето учебно заведение на 7-то издание на фестивала на студентите франкофони от Централна и източна Европ

Студентката Ива Миткова, втори курс на специалност Педагогика на обучението по български език и френски език във Филиал Силистра на Русенския университет е с един специален международен успех, добавен към образователните. Тя беше одобрена сред много кандидати да представи висшето учебно заведение на 7-то издание на фестивала на студентите франкофони от Централна и източна Европа, който се състои от 1 до 5 юли 2018 г. в град Ереван, Армения.

Преди това Ива Миткова участва активно в празниците на франкофонията във Филиал Силистра като рецитира френска поезия и получи награда за най-добър рецитатор. Лауреат бе и на конкурса за есе на френски език на тема "За да подготвиш бъдещето си, трябва само да създадеш свое настояще", в раздел студенти, организиран по случай Деня на франкофонията' 2018 г. от Русенския университет и от Университетската агенция на франкофонията в София.

Селекционирането на Ива Миткова за предстоящия престижен студентски международен форум е признание за нейните знания и гордост за университетската общност.

Тази година фестивалът се провежда под наслов „Различни заедно". Включва разнообразни научни и културни дейности като, разбира се, езикът за комуникация е френски.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета