157 служители от ОДМВР - Русе са наградени по случай празника - ruse.utre.bg

157 служители от ОДМВР - Русе са наградени по случай празника

05 юли 2018, 13:20 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    ОД МВР Русе

Министерството на вътрешните работи отбелязва 139- та годишнина от своето създаване

157 служители от ОДМВР-Русе са наградени по случай празника за постигнати високи резултати, за съществен принос при изпълнение на конкретни професионални задачи.

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов награди с „Обявяване на благодарност“  3-ма полицейски служители.

Административният секретар на МВР г-н Бойко Славчев награди с грамота 6 служители по Закона за държавния служител.

Старши комисар Теодор Атанасов – директор на ОДМВР-Русе награди с „Писмена похвала“ 148 служители.

Отличията бяха връчени от комисар Илиян Енчев - зам.-директор на ОДМВР-Русе на традиционна празнична церемония, на 4 юли от 11.00 часа в киносалона на дирекцията. Комисар Енчев поздрави състава за професионализма, всеотдайността и усилията, за гарантиране на добър обществен ред и сигурност, за осигуряване на качествени административни услуги на гражданите на Русе и региона.

На 4-ти юли 2018г. пред административната сграда на Областна дирекция на МВР – Русе, в навечерието на Професионалния празник на служителите от МВР, на кратка церемония беше поднесен венец на паметника на загиналите служители на МВР.

С Указ №1 от 5 юли 1879г. на княз Александър I Батенберг се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

Етикети
РусеОДМВР


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета