В Батишница ще открият паметна плоча, посветена на Освобождението - ruse.utre.bg

В Батишница ще открият паметна плоча, посветена на Освобождението

05 юли 2018, 15:47 | ruseutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Предвидено е церемонията по откриване на плочата да се проведе от 10.00 ч. на 7 юли

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров се срещна с председателя на инициативния комитет за отбелязване на 140-та годишнина от Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г. г-н Добрин Добрев. Поводът беше предстоящото откриване на паметна плоча, посветена на Освобождението на село Батишница и на загиналите руски войни в района селото.

По време на срещата областният управител изрази удовлетвореност, че на територията на региона за пореден път ще се увековечи паметта на отдалите живота си за свободата на България.

Той припомни и думите на генерал Радецки, че за да може човек да посочи отличилите се, то трябва да бъдат изброени всички!

В края на срещата г-н Григоров връчи поздравителен адрес на г-н Добрев, в който се казва:

„…Всеки ден остава в миналото, но не всеки в историята… Пищящите куршуми, липсата на капка вода, свършващите патрони, търкалящите се снаряди, костите на убитите и кръстовете, кръстове без край не бива да бъдат забравени!...“

Предвидено е церемонията по откриване на плочата да се проведе от 10.00 ч. на 7 юли (събота) 2018 г. на площада пред кметството на село Батишница. Тогава ще бъде представена и книгата „За да е България“, чийто автор е Добрин Добрев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета